PTL logo

From: Brian (bpswenson_at_[hidden])
Date: 2014-05-02 16:42:56


So I grabbed the version on GitHub from late April. It compiles,
however all of the tests seem to fail and if I try to compile and run a
Hello program I get the following:

Unhandled Exception: System.TypeInitializationException: An exception
was thrown by the type initializer for MPI.Unsafe --->
System.DllNotFoundException: mpinet
   at (wrapper managed-to-native) MPI.Unsafe:mpinet_MPI_COMM_WORLD ()
   at MPI.Unsafe..cctor () [0x00000] in <filename unknown>:0
   --- End of inner exception stack trace ---
   at MPI.Environment..ctor (System.String[]& args) [0x00000] in
<filename unknown>:0
   at MPIHello.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename
unknown>:0
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.TypeInitializationException:
An exception was thrown by the type initializer for MPI.Unsafe --->
System.DllNotFoundException: mpinet
   at (wrapper managed-to-native) MPI.Unsafe:mpinet_MPI_COMM_WORLD ()
   at MPI.Unsafe..cctor () [0x00000] in <filename unknown>:0
   --- End of inner exception stack trace ---
   at MPI.Environment..ctor (System.String[]& args) [0x00000] in
<filename unknown>:0
   at MPIHello.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename
unknown>:0

On 05/02/2014 03:09 PM, Brian wrote:
> Hello
>
> I'm trying to install MPI.NET in Ubuntu.
>
> The first issue that I came upon was saying there was no CIL
> assembler. Which I found the solution to is this:
>
> sudo ln -s /usr/bin/ilasm /usr/bin/ilasm2
>
> by searching archives. Anyway now that finishes completely and when I
> type 'make' I get this:
>
> :~/Software/mpi.net-1.0.0$ make
> Making all in MPIUtils
> make[1]: Entering directory `/home/brian/Software/mpi.net-1.0.0/MPIUtils'
> make[1]: Nothing to be done for `all'.
> make[1]: Leaving directory `/home/brian/Software/mpi.net-1.0.0/MPIUtils'
> Making all in MPI
> make[1]: Entering directory `/home/brian/Software/mpi.net-1.0.0/MPI'
> Makefile:19: *** missing separator (did you mean TAB instead of 8
> spaces?). Stop.
> make[1]: Leaving directory `/home/brian/Software/mpi.net-1.0.0/MPI'
> make: *** [all-recursive] Error 1
>
> Line 19 of the makefile is:
>
> pkgdatadir = $(datadir)/mpi-net
>
> Not sure what to do here. Any suggestions would be welcome.
>
> Thank you
>